Piure de cartofi cu sunca
PrinteazaPiure de cartofi cu sunca din: cartofi sau fulgi de cartofi, telina, costita, ulei de masline si patrunjel.
- 800 g de cartofi albi sau 2 x 400 g de fulgi de cartofi
- 1/2 telina
- 150 g de costita
- 1 lingura de ulei de masline
- patrunjel
Mod de preparare:
Prepară piureul din 800 g cartofi albi sau încălzeşte 2x400g fulgi de cartofi.
Opăreşte 1/2 ţelină, curăţată şi tăiată, 3-4 min în apă cu sare. Scurge de lichid şi lasă să se răcească.
Rumeneşte 150 g costiţă, tăiată cuburi în l lingură ulei de măsline până când devine crocantă; lasă deoparte la cald până când serveşti.
Adaugă în vas ţelina şi rumeneşte-o până când devine crocantă. Ia vasul de pe foc, adaugă costiţa şi pătrunjel proaspăt tocat şi amestecă.
Presară deasupra piureului fierbinte şi serveşte.
Piure de cartofi cu sunca
Pofta buna!