Piure de cartofi cu sunca

Printeaza

Piure de cartofi cu sunca din: cartofi sau fulgi de cartofi, telina, costita, ulei de masline si patrunjel.

Ingrediente:Piure_de_cartofi_cu_sunca

  • 800 g de cartofi albi sau 2 x 400 g de fulgi de cartofi
  • 1/2 telina
  • 150 g de costita
  • 1 lingura de ulei de masline
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Prepară piureul din 800 g cartofi albi sau încălzeşte 2x400g fulgi de cartofi.

Opăreşte 1/2 ţelină, curăţată şi tăiată, 3-4 min în apă cu sare. Scurge de lichid şi lasă să se răcească.

Rumeneşte 150 g costiţă, tăiată cuburi în l lingură ulei de măsline până când devine crocantă; lasă deoparte la cald până când serveşti.

Adaugă în vas ţelina şi rumeneşte-o până când devine crocantă. Ia vasul de pe foc, adaugă costiţa şi pătrunjel proaspăt tocat şi amestecă.

Presară deasupra piureului fierbinte şi serveşte.

 

Piure de cartofi cu sunca

Piure_de_cartofi_cu_sunca

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.