Pachetele cu sparanghel
PrinteazaPachetele cu sparanghel din: sparanghel, ulei de masline, piper, sunca de Parma.
Sparanghelul este o legumă verde delicioasă și nutritivă, cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate. Această legumă este bogată în nutrienți esențiali și are numeroase proprietăți benefice pentru organism
Valoare nutritivă:
Sparanghelul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitaminele A, C, E și K, precum și vitaminele din complexul B (cum ar fi acidul folic, B6 și riboflavina). De asemenea, furnizează minerale importante, cum ar fi potasiul, fierul, calciul și magneziul.
Antioxidanți:
Sparanghelul este bogat în antioxidanți, cum ar fi vitamina C, vitamina E și beta-carotenul. Acești antioxidanți ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și pot contribui la reducerea riscului de boli cronice, precum bolile de inimă și cancerul.
Ingrediente:
- 12 suliţe de sparanghel, de dimensiuni medii
- 1 lingură cu ulei de măsline
- piper negru proaspăt măcinat
- 6 felii de şuncă de Parma
Mod de preparare:
Incălzeşte un grătar la temperatură mare. Taie sparanghelul astfel încât tulpinile să fie cât lăţimea feliilor de şuncă de Parma.
Stropeşte-l cu ulei, presară piper negru şi frige-l 5 minute, până se înmoaie. Lasă-l să se răcească, câteva minute.
Taie fiecare bucată de şuncă în jumătate, apoi înfăşoară fiecare suliţă cu şuncă.
Frige pacheţelele pe grătar timp de 5 minute, până când şunca devine crocantă.
Serveşte preparatul cald.
Pachetele cu sparanghel
Pofta buna!