Pachetele cu sparanghel

Printeaza

Pachetele cu sparanghel din: sparanghel, ulei de masline, piper, sunca de Parma.

Sparanghelul este o legumă verde delicioasă și nutritivă, cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate. Această legumă este bogată în nutrienți esențiali și are numeroase proprietăți benefice pentru organism

Valoare nutritivă:

Sparanghelul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitaminele A, C, E și K, precum și vitaminele din complexul B (cum ar fi acidul folic, B6 și riboflavina). De asemenea, furnizează minerale importante, cum ar fi potasiul, fierul, calciul și magneziul.

Antioxidanți:

Sparanghelul este bogat în antioxidanți, cum ar fi vitamina C, vitamina E și beta-carotenul. Acești antioxidanți ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și pot contribui la reducerea riscului de boli cronice, precum bolile de inimă și cancerul.

 

Ingrediente:

  • 12 suliţe de sparanghel, de dimensiuni medii
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 6 felii de şuncă de Parma

 

 

 

Mod de preparare:

Incălzeşte un grătar la temperatură mare. Taie sparanghelul astfel încât tulpinile să fie cât lăţimea feliilor de şuncă de Parma.

Stropeşte-l cu ulei, presară piper negru şi frige-l 5 minute, până se înmoaie. Lasă-l să se răcească, câteva minute.

Taie fiecare bucată de şuncă în jumătate, apoi înfăşoară fiecare suliţă cu şuncă.

Frige pacheţelele pe grătar timp de 5 minute, până când şunca devine crocantă.

Serveşte preparatul cald.

 

Pachetele cu sparanghel

Pachetele_cu_sparanghel

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.