Spirale cu fructe uscate
PrinteazaSpirale cu fructe uscate din: faina, drojdie, unt, sirop de artar, ou, lapte, zahar, miere, scortisoara, nuci pecan, nectarine si mix de fructe uscate.
Pentru aluat:
- 350 g făină
- 10 g drojdie uscată
- 75 g unt
- 1/2 ceaşcă cu sirop de arţar
- 1 ou
- 1/2 cană cu lapte
- zahăr şi miere pentru uns
Pentru umplutura:
- 2 linguriţe cu scorţişoară
- 80 g nectarine uscate, tocate fin
- 100 g mix de fructe uscate
- 50 g nuci pecan zdrobite
- 2 linguri cu sirop de arţar
Mod de preparare:
Cerne făina şi drojdia într-un castron mare. Pune untul şi siropul într-o oală mică şi topeşte-le la foc mic.
Intr-un alt vas, amestecă oul şi laptele. Adaugă untul topit şi compoziţia de ou în făină şi amestecă-le, până obţii un aluat lipicios.
Frământă-l timp de 7-10 minute, pune aluatul într-un castron uns cu ulei şi acoperă-l cu un prosop. Lasă-l să crească 1 oră.
Intinde aluatul în formă de dreptunghi, presară deasupra scorţişoară, fructele şi nucile şi stropeşte cu sirop de arţar, lăsând un 1 cm liber pe margine.
Rulează aluatul începând cu marginea liberă, apoi taie-l în nouă fâşii.
Incălzeşte cuptorul la 180°C. Pune spiralele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi lasă-le 20 de minute.
Unge-le cu lapte şi presară zahăr. Introdu tava în cuptor şi coace spiralele timp de 30 de minute.
Scoate-le din cuptor şi lasă-le să se răcească, apoi stropeşte-le cu miere.
Spirale cu fructe uscate
Pofta buna!