Spirale cu fructe uscate

Printeaza

Spirale cu fructe uscate din: faina, drojdie, unt, sirop de artar, ou, lapte, zahar, miere, scortisoara, nuci pecan, nectarine si mix de fructe uscate.

Ingrediente:Spirale_cu_fructe_uscate

Pentru aluat:

  • 350 g făină
  • 10 g drojdie uscată
  • 75 g unt
  • 1/2 ceaşcă cu sirop de arţar
  • 1 ou
  • 1/2 cană cu lapte
  • zahăr şi miere pentru uns

Pentru umplutura:

  • 2 linguriţe cu scorţişoară
  • 80 g nectarine uscate, tocate fin
  • 100 g mix de fructe uscate
  • 50 g nuci pecan zdrobite
  • 2 linguri cu sirop de arţar

 

Mod de preparare:

Cerne făina şi drojdia într-un castron mare. Pune untul şi siropul într-o oală mică şi topeşte-le la foc mic.

Intr-un alt vas, amestecă oul şi laptele. Adaugă untul topit şi compoziţia de ou în făină şi amestecă-le, până obţii un aluat lipicios.

Frământă-l timp de 7-10 minute, pune aluatul într-un castron uns cu ulei şi acoperă-l cu un prosop. Lasă-l să crească 1 oră.

Intinde aluatul în formă de dreptunghi, presară deasupra scorţişoară, fructele şi nucile şi stropeşte cu sirop de arţar, lăsând un 1 cm liber pe margine.

Rulează aluatul începând cu marginea liberă, apoi taie-l în nouă fâşii.

Incălzeşte cuptorul la 180°C. Pune spiralele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi lasă-le 20 de minute.

Unge-le cu lapte şi presară zahăr. Introdu tava în cuptor şi coace spiralele timp de 30 de minute.

Scoate-le din cuptor şi lasă-le să se răcească, apoi stropeşte-le cu miere.

 

Spirale cu fructe uscate

Spirale_cu_fructe_uscate

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.