Peste cu telina la cuptor

Printeaza

Peste cu telina la cuptor din: peşti (roşioară, biban, caras), ceapa, bulb de ţelină, tulpină de ţelină, malai, pesmet, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Peste cu telina la cuptor

  • 4 peşti a 200 g (roşioară, biban, caras)
  • 3 cepe
  • 1 bulb de ţelină
  • 1 tulpină de ţelină
  • 2 linguri mălai
  • 2 linguri pesmet
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Incălzeşti cuptorul la 180°C. Cureţi şi tai ceapa.

Peştii îi cureţi şi îi tai, ţelina o tai cubuleţe, iar tulpi­na de ţelină o speli şi o tai rondele. încingr uleiul (2 linguri) într-o tigaie şi căleşti ceapa 5 minute, la foc mic. Adaugi ţelina şi mai căleşti. Sărezi şi piperezi, pe urmă pui totul într-o tavă.

Cureţi peştele, îl zvânţi, apoi îl dai prin mălai şi îl prăjeşti în ulei (1 lingură), câte 1 mi­nut pe fiecare parte, îl sărezi şi piperezi, după care îl laşi la scurs pe hârtie ab­sorbantă.

Aşezi peştele în tavă, peste ceapă şi ţelină, presari pesmet si dai tava la cuptor pentru 8-10 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.