Peste cu telina la cuptor
PrinteazaPeste cu telina la cuptor din: peşti (roşioară, biban, caras), ceapa, bulb de ţelină, tulpină de ţelină, malai, pesmet, ulei de masline, sare, piper.
- 4 peşti a 200 g (roşioară, biban, caras)
- 3 cepe
- 1 bulb de ţelină
- 1 tulpină de ţelină
- 2 linguri mălai
- 2 linguri pesmet
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incălzeşti cuptorul la 180°C. Cureţi şi tai ceapa.
Peştii îi cureţi şi îi tai, ţelina o tai cubuleţe, iar tulpina de ţelină o speli şi o tai rondele. încingr uleiul (2 linguri) într-o tigaie şi căleşti ceapa 5 minute, la foc mic. Adaugi ţelina şi mai căleşti. Sărezi şi piperezi, pe urmă pui totul într-o tavă.
Cureţi peştele, îl zvânţi, apoi îl dai prin mălai şi îl prăjeşti în ulei (1 lingură), câte 1 minut pe fiecare parte, îl sărezi şi piperezi, după care îl laşi la scurs pe hârtie absorbantă.
Aşezi peştele în tavă, peste ceapă şi ţelină, presari pesmet si dai tava la cuptor pentru 8-10 minute.
Pofta buna!