Pate de ficat cu rom si usturoi
PrinteazaPate de ficat cu rom si usturoi din: ficat de porc, carne macră sau muşchi de porc, ficat de pasare, slanina, usturoi, unt, rom, sare, piper, prapur sau foaie de tăiţei foarte subţire.
Ingrediente:
- 500 g ficat de porc
- 500 g carne macră sau muşchi de porc
- 10 ficăţei de pasăre
- 100 g slănină
- 2-3 căţei de usturoi
- 100 g unt
- 1 lingură rom
- sare
- piper
- 1 prapur sau o foaie de tăiţei foarte subţire
Mod de preparare:
Treci prin maşina de tocat ficatul şi carnea, de 2-3 ori şi adaugi la ultima trecere slănina. In compoziţie adaugi usturoiul bine mărunţit, apoi untul, romul, piperul şi sarea.
Omogenizezi bine şi verifici gustul. Alegi un vas de iena sau o cratiţă de tuci emailat, o ungi cu unt şi aşezi prapurul sau foaia de aluat în aşa fel încât marginile acesteia să treacă peste marginea vasului.
Aşezi Compoziţia de pate în vas, în strat egal, înveleşti cu marginile prapurului sau ale aluatului, acoperi cu un capac şi fierbi pateul pe baie de aburi în cuptor, timp de 2 ore, la foc domol.
Pofta buna!