Pate de ficat cu rom si usturoi

Printeaza

Pate de ficat cu rom si usturoi din: ficat de porc, carne macră sau muşchi de porc, ficat de pasare, slanina, usturoi, unt, rom, sare, piper, prapur sau foaie de tăiţei foarte subţire.

Pate de ficat cu rom si usturoi

Ingrediente:

  • 500 g ficat de porc
  • 500 g carne macră sau muşchi de porc
  • 10 ficăţei de pasăre
  • 100 g slănină
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 100 g unt
  • 1 lingură rom
  • sare
  • piper
  • 1 prapur sau o foaie de tăiţei foarte subţire

Mod de preparare:

Treci prin maşina de tocat ficatul şi carnea, de 2-3 ori şi adaugi la ultima trecere slănina. In compoziţie adaugi usturoiul bine mărunţit, apoi untul, romul, piperul şi sarea.

Omo­genizezi bine şi verifici gustul. Alegi un vas de iena sau o cratiţă de tuci emailat, o ungi cu unt şi aşezi prapu­rul sau foaia de aluat în aşa fel încât marginile acesteia să treacă peste marginea vasului.

Aşezi Compoziţia de pate în vas, în strat egal, înveleşti cu marginile prapurului sau ale alu­atului, acoperi cu un capac şi fierbi pateul pe baie de aburi în cuptor, timp de 2 ore, la foc domol.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.