Sos picant pentru friptura

Printeaza

Sos picant pentru friptura din: zahar, otet, apa, usturoi, fulgi de chili, boia iute, ketchup, amidon de porumb si sare.

Sos_picant_pentru_friptura

 

Ingrediente:

  • 150 g zahăr
  • 60 ml oţet
  • 60 ml apă
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă de fulgi de chili
  • 1 linguriţă de boia iute
  • 1 linguriţă de ketchup sau sos de roşii
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 2 lin­guri de apă caldă
  • 1/2 linguriţă de sare

 

Mod de preparare:

Pune apa, oţetul şi zahărul într-o crăticioară la foc mediu. Când începe să fiarbă, adaugă usturoiul zdrobit şi fulgii de chili.

Lasă să dea în clocot timp de două minute, să infuzeze aromele. Adaugă ketchupul şi boiaua.

Separat, amestecă într-un bol amidonul cu apa caldă până se dizolvă. Adu sosul din nou la punctul de fierbere şi adaugă amestecul de amidon, apoi sarea.

Va începe să se îngroaşe imediat. Amestecă cinci minute, până când ajunge la consistenţa dorită.

Serveşte-l rece. Merge bine cu orice fel de friptură, cartofi prăjiţi sau la cuptor, cu orez sau paste.

 

Sos picant pentru friptura

Sos_picant_pentru_friptura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.