Sos picant pentru friptura
PrinteazaSos picant pentru friptura din: zahar, otet, apa, usturoi, fulgi de chili, boia iute, ketchup, amidon de porumb si sare.
Ingrediente:
- 150 g zahăr
- 60 ml oţet
- 60 ml apă
- 4 căţei de usturoi
- 1 linguriţă de fulgi de chili
- 1 linguriţă de boia iute
- 1 linguriţă de ketchup sau sos de roşii
- 1 lingură de amidon de porumb
- 2 linguri de apă caldă
- 1/2 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Pune apa, oţetul şi zahărul într-o crăticioară la foc mediu. Când începe să fiarbă, adaugă usturoiul zdrobit şi fulgii de chili.
Lasă să dea în clocot timp de două minute, să infuzeze aromele. Adaugă ketchupul şi boiaua.
Separat, amestecă într-un bol amidonul cu apa caldă până se dizolvă. Adu sosul din nou la punctul de fierbere şi adaugă amestecul de amidon, apoi sarea.
Va începe să se îngroaşe imediat. Amestecă cinci minute, până când ajunge la consistenţa dorită.
Serveşte-l rece. Merge bine cu orice fel de friptură, cartofi prăjiţi sau la cuptor, cu orez sau paste.
Sos picant pentru friptura
Pofta buna!