Pulpa de miel la cuptor cu usturoi si lamaie

Printeaza

Pulpa de miel la cuptor cu usturoi si lamaie din: pulpă de miel, lamaie, rozmarin, usutroi, ulei de masline, sare.

Pulpa de miel la cuptor cu usturoi si lamaie

Ingrediente:

  • 1 pulpă de miel (cam de 2 kg)
  • 1/2 lămâie
  • 1 mână de rozmarin proaspăt
  • sare
  • 1 căţel de usturoi
  • ulei de măsline
  • câteva crenguţe de rozmarin proaspăt

Mod de preparare:

De pe pulpa de miel, tăiaţi la întâmplare nişte bucăţi de piele de mărimea unei monede de 10 bani. Frecaţi uşor cu lămâie. Cu un cuţit urmăriţi linia osului la o adâncime de 10-12 cm (creaţi un fel de „tunel”, prin care desprindeţi carnea de os).

Faceţi acest lucru de la un capăt la altul. Folosind un pisălog şi un mojar, zdrobiţi o mână mică de roz­marin, împreună cu 1 linguriţă de sare. Adăugaţi usturoiul şi 1/2 lingură de ulei de măsline şi zdrobiţi din nou.

Frecaţi cu acest amestec carnea descoperită şi introduceţi-l şi în şanţul pe care l-aţi făcut cu cuţitul până aproape de os. Aceasta îi va da cărnii o savoare deosebită. Asezonaţi pielea cu sare şi apoi presăraţi rozmarin. Aşezaţi mai multe crenguţe de rozmarin în jurul cărnii.

Turnaţi puţin ulei de măsline într-o tavă încinsă (de preferinţă, mai groasă), puneţi în ea carnea de miel şi lăsaţi-o în cuptoruf încins la 225°C/treapta 7 la cel pe gaz, întorcând-o la fiecare 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.