Pulpa de miel la cuptor cu usturoi si lamaie
PrinteazaPulpa de miel la cuptor cu usturoi si lamaie din: pulpă de miel, lamaie, rozmarin, usutroi, ulei de masline, sare.
Ingrediente:
- 1 pulpă de miel (cam de 2 kg)
- 1/2 lămâie
- 1 mână de rozmarin proaspăt
- sare
- 1 căţel de usturoi
- ulei de măsline
- câteva crenguţe de rozmarin proaspăt
Mod de preparare:
De pe pulpa de miel, tăiaţi la întâmplare nişte bucăţi de piele de mărimea unei monede de 10 bani. Frecaţi uşor cu lămâie. Cu un cuţit urmăriţi linia osului la o adâncime de 10-12 cm (creaţi un fel de „tunel”, prin care desprindeţi carnea de os).
Faceţi acest lucru de la un capăt la altul. Folosind un pisălog şi un mojar, zdrobiţi o mână mică de rozmarin, împreună cu 1 linguriţă de sare. Adăugaţi usturoiul şi 1/2 lingură de ulei de măsline şi zdrobiţi din nou.
Frecaţi cu acest amestec carnea descoperită şi introduceţi-l şi în şanţul pe care l-aţi făcut cu cuţitul până aproape de os. Aceasta îi va da cărnii o savoare deosebită. Asezonaţi pielea cu sare şi apoi presăraţi rozmarin. Aşezaţi mai multe crenguţe de rozmarin în jurul cărnii.
Turnaţi puţin ulei de măsline într-o tavă încinsă (de preferinţă, mai groasă), puneţi în ea carnea de miel şi lăsaţi-o în cuptoruf încins la 225°C/treapta 7 la cel pe gaz, întorcând-o la fiecare 30 de minute.
Pofta buna!