Lasagna cu spanac, carne si cimbru
PrinteazaLasagna cu spanac, carne si cimbru din: foi de lasagna, sare, ulei de masline, ceapă franţuzească, unt, usutroi, carne tocată (de pasăre sau de vită), ou, piper, frunze de spanac, lapte, foaie de dafin, boabe piper, ceapă, cimbru, pătrunjel, făină, nucşoară, caşcaval.
Ingrediente:
- 12 foi de lasagna
- sare
- 1/2 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă franţuzească
- 1 lingură unt
- 3 căţei de usturoi
- 400 g carne tocată (de pasăre sau de vită)
- 1 gălbenuş
- piper
- 2 mâini frunze de spanac
- unt topit pentru uns forma
Pentru sosul Bechamel:
- 500 ml lapte
- 1 foaie de dafin
- 5 boabe piper
- 1 ceapă
- 1 fir cimbru
- 2 fire pătrunjel
- 40 g unt
- 40 g făină
- nucşoară
- sare, piper
- 100 g caşcaval ras
Mod de preparare:
Se aşază foile de lasagna în apă clocotită cu sare şi 1/2 lingură ulei: se lasă să fiarbă 6 min.
Apoi se trec prin jet de apă rece şi se aşază una lângă alta pe o bucată de folie transparentă.
Se curăţă ceapa şi se toacă; se căleşte în unt topit.
Se lasă să se răcească şi se amestecă împreună cu usturoiul pisat, carne şi gălbenuş. Se piperează şi se amestecâ bine.
Se amestecă 300 ml lapte cu mirodenii, ceapă şi verdeaţă. Se dau în clocot, apoi se strecoară.
Se topeşte untul într-o cratiţă, se adaugă făina şi se amestecă; se prepară astfel rântaşul. Se toarnă laptele cu mirodenii şi se amestecă.
Se aşază din nou pe plită şi se mai fierbe la foc moale cca 15 min., amestecând. Se pasează sosul. Se rade puţină nucşoară în sosul Bechamel; se adaugă sare, piper şi jumătate din cantitatea de caşcaval – se bate.
Fiecare foaie de lasagna se unge cu amestecul de carne şi se aşază deasupra frunze de spanac.
Se unge cu unt o formă mare de sufleu şi se repartizează puţin Bechamel pe fund.
Se rulează foile de lasagna şi se aşază în forma de sufleu; deasupra se toarnă Bechamel şi se coace cca 40 min. în cuptorul încins la 180 °C . Cu 15 min. înainte de a fi gata, se presară restul de caşcaval.
Lasagna cu spanac, carne si cimbru
Pofta buna!