Lasagna cu spanac, carne si cimbru

Printeaza

Lasagna cu spanac, carne si cimbru din: foi de lasagna, sare, ulei de masline, ceapă franţuzească, unt, usutroi, carne tocată (de pasăre sau de vită), ou, piper, frunze de spanac, lapte, foaie de dafin, boabe piper, ceapă, cimbru, pătrunjel, făină, nucşoară,  caşcaval.

Lasagna_cu_spanac_carne_si_cimbru

Ingrediente:

  • 12 foi de lasagna
  • sare
  • 1/2 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă franţuzească
  • 1 lingură unt
  • 3 căţei de usturoi
  • 400 g carne tocată (de pasăre sau de vită)
  • 1 gălbenuş
  • piper
  • 2 mâini frunze de spanac
  • unt topit pentru uns forma

Pentru sosul Bechamel:

  • 500 ml lapte
  • 1 foaie de dafin
  • 5 boabe piper
  • 1 ceapă
  • 1 fir cimbru
  • 2 fire pătrunjel
  • 40 g unt
  • 40 g făină
  • nucşoară
  • sare, piper
  • 100 g caşcaval ras

 

Mod de preparare:

Se aşază foile de lasagna în apă clo­cotită cu sare şi 1/2 lingură ulei: se lasă să fiarbă 6 min.

Apoi se trec prin jet de apă rece şi se aşază una lângă alta pe o bucată de folie transparentă.

Se curăţă ceapa şi se toacă; se căleşte în unt topit.

Se lasă să se ră­cească şi se amestecă împreună cu us­turoiul pisat, carne şi gălbenuş. Se piperează şi se amestecâ bine.

Se amestecă 300 ml lapte cu mirode­nii, ceapă şi verdeaţă. Se dau în clocot, apoi se strecoară.

Se topeşte untul într-o cratiţă, se adaugă făina şi se ameste­că; se prepară astfel rântaşul. Se toar­nă laptele cu mirodenii şi se amestecă.

Se aşază din nou pe plită şi se mai fier­be la foc moale cca 15 min., ameste­când. Se pasează sosul. Se rade puţină nucşoară în sosul Bechamel; se adaugă sare, piper şi jumătate din cantitatea de caşcaval – se bate.

Fiecare foaie de lasagna se unge cu amestecul de carne şi se aşază deasu­pra frunze de spanac.

Se unge cu unt o formă mare de sufleu şi se repartizea­ză puţin Bechamel pe fund.

Se rulează foile de lasagna şi se aşază în forma de sufleu; deasupra se toarnă Bechamel şi se coace cca 40 min. în cuptorul încins la 180 °C . Cu 15 min. înainte de a fi gata, se presară restul de caşcaval.

Lasagna cu spanac, carne si cimbru

Lasagna_cu_spanac_carne_si_cimbru

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.