Prajitura cu revent, miere si branza
PrinteazaPrajitura cu revent, miere si branza din: frişcă, zahar, oua, budincă de vanilie, revent, brânză de vaci, lapte, ulei, miere, praf de copt, sare, făină, zahăr vanilat.
Ingrediente:
- 400 ml frişcă
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 1 plic praf de budincă de vanilie
Pentru blat şi umplutură:
- 1,6 kg revent
- 150 g brânză de vaci
- 6 linguri lapte
- 8 linguri ulei
- 50 g miere
- 1 plic praf de copt
- sare
- 300 g făină
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Se spala tijele de revent, se curata, se decojesc si se taie bucati de 2 cm.
Se aseaza intr-o sita si de oparesc cu apa clocotita; se scurg. Se încinge cuptorul la 180 °C.
Pentru blat, se amestecă brânza de vaci cu lapte, ulei, miere, 1 praf sare şi zahăr vanilat; se înglobează făina amestecată cu praf de copt şi se frământă aluatul cu mixerul.
Se întinde o foaie şi se aşază într-o tavă unsă. Se repartizează bucăţile de revent şi se coace 15- 20 min.
Pentru glazură, se bate frişca cu ouă, zahăr şi praf de budincă; se repartizează pe blat şi se mai coace 25 min.
Se lasă să se răcească. Se taie romburi.
Prajitura cu revent, miere si branza
Pofta buna!