Prajitura cu revent, miere si branza

Printeaza

Prajitura cu revent, miere si branza din: frişcă, zahar, oua, budincă de vanilie, revent, brânză de vaci, lapte, ulei, miere, praf de copt, sare, făină, zahăr vanilat.

Prajitura_cu_revent_miere_si_branza

Ingrediente:

  • 400 ml frişcă
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 plic praf de budincă de vanilie

Pentru blat şi umplutură:

  • 1,6 kg revent
  • 150 g brânză de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 8 linguri ulei
  • 50 g miere
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • 300 g făină
  • 1 plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Se spala tijele de revent, se curata, se decojesc si se taie bucati de 2 cm.

Se aseaza intr-o sita si de oparesc cu apa clocotita; se scurg. Se încinge cuptorul la 180 °C.

Pentru blat, se amestecă brânza de vaci cu lapte, ulei, miere, 1 praf sare şi zahăr vanilat; se înglobea­ză făina amestecată cu praf de copt şi se frământă aluatul cu mi­xerul.

Se întinde o foaie şi se aşază într-o tavă unsă. Se repartizează bucăţile de revent şi se coace 15- 20 min.

Pentru glazură, se bate frişca cu ouă, zahăr şi praf de budincă; se repartizează pe blat şi se mai coa­ce 25 min.

Se lasă să se răcească. Se taie romburi.

Prajitura cu revent, miere si branza

Prajitura_cu_revent_miere_si_branza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.