Focaccia umpluta cu rosii, telemea si busuioc
PrinteazaFocaccia umpluta cu rosii, telemea si busuioc din: făină albă, sare, drojdie uscată, ulei de măsline, apa, telemea, roşii uscate conservate în ulei, busuioc, oregano.
- 1 kg făină albă
- 1 lingură sare
- 2 plicuri drojdie uscată
- 5 linguri ulei de măsline
- 700 ml apă
- 400 g telemea
- 200 g roşii uscate conservate în ulei
- frunze proaspete de busuioc şi de oregano
Mod de preparare:
Amesteci făina cu sarea, drojdia şi apoi torni treptat apa călduţă şi uleiul, în timp ce amesteci pentru omogenizare.
Amesteci pentru un aluat care trebuie să rămână foarte moale, întrucât nu va trebui să-l întinzi cu sucitorul. Laşi aluatul să crească la cald, timp de 1 oră.
Tapetezi cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară, de 30×40 cm. O ungi cu ulei de măsline, îţi ungi mâinile cu ulei şi întinzi prin presare jumătate din aluat.
Razi deasupra telemeaua, pui roşiile tocate, busuiocul şi oregano mărunţit.
Pe o hârtie de copt de dimensiunile tăvii, unsă cu ulei, întinzi aluatul rămas, apoi îl suprapui peste umplutura din tavă.
Ungi suprafaţa cu ulei, pui frunze de oregano şi introduci tava în cuptorul preîncăl- zit, la foc mediu, 1/2 oră.
Focaccia umpluta cu rosii, telemea si busuioc
Pofta buna!