Paste cu Fenicul și Sos de Roșii din: paste, fenicul, rosii, usturoi, ulei de masline, ierburi, sare, piper, parmezan, busuioc. Această rețetă vă va transporta direct în inima bucătăriei italiene, oferindu-vă o experiență culinară plină de arome mediteraneene. Feniculul, cu gustul său ușor de anis, este tocat și gătit într-un sos de roșii bogat, îmbogățit […]
Paste cu bacon, parmezan si rozmarin
PrinteazaPaste cu bacon, parmezan si rozmarin din: melcişori sau rigatoni (tubuleţe), ulei de măsline, bacon sau şuncă slabă, ceapă, morcov, rădăcină de ţelină cu tot cu tulpini, vin alb sec, roşii mari, rozmarin verde, parmezan, sare, piper.
Inrgediente:
- 350 g melcişori sau rigatoni (tubuleţe)
- 2 linguri ulei de măsline
- 100 g bacon sau şuncă slabă
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină de ţelină cu tot cu tulpini
- 1/2 pahar vin alb sec
- 4 roşii mari
- 1 fir de rozmarin verde
- 60 g parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Opăreşti roşiile, le scurgi, le decojeşti şi le tai mărunt. Cureţi şi speli restul de legume.
Tai ceapa şi rozmarinul mărunt, baconul şi ţelina în fâşii înguste, iar morcovul şi tulpinile de ţelină în rondele fine.
Incingi uleiul într-o tigaie şi înăbuşi ceapa, morcovul, rădăcina şi tulpinile de ţelină, amestecând uşor şi picurând câte puţină apă, până când ceapa devine transparentă.
Pui baconul şi vinul şi laşi pe foc până se evaporă lichidele, apoi adaugi roşiile, rozmarinul, sare şi piper după gust şi continui fierberea la foc mediu, pentru 15 minute, amestecând din când în când.
Fierbi pastele urmând instrucţiunile de pe ambalaj sau reduci timpul de fierbere cu 1-2 minute, dacă le doreşti „al dente”.
Amesteci pastele cu sosul fierbinte şi aduci la masă porţiile presărate cu parmezan ras.
Paste cu bacon, parmezan si rozmarin
Pofta buna!
Paste cu Somon, Lămâie și Capere: Ușor de Pregătit
Paste cu Somon, Lămâie și Capere: Ușor de Pregătit: Ușor de Pregătit din: paste, somon afumat, zeama si coaja de lamaie, capere, smantana, piper negru, sare, patrunjel. Această rețetă de paste cu somon afumat, lămâie și capere este o combinație excepțională de arome și texturi. Somonul afumat aduce o notă de lux și savoare, în […]
Pofta buna!