Paste cu bacon, parmezan si rozmarin

Printeaza

Paste cu bacon, parmezan si rozmarin din: melcişori sau rigatoni (tubuleţe), ulei de măs­line, bacon sau şuncă slabă, ceapă, morcov, rădăcină de ţelină cu tot cu tulpini, vin alb sec, roşii mari, rozmarin verde, parmezan, sare, piper.

 

Inrgediente:

  • 350 g melcişori sau rigatoni (tubuleţe)
  • 2 linguri ulei de măs­line
  • 100 g bacon sau şuncă slabă
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de ţelină cu tot cu tulpini
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • 4 roşii mari
  • 1 fir de rozmarin verde
  • 60 g parmezan
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Opăreşti roşiile, le scurgi, le decojeşti şi le tai mărunt. Cureţi şi speli restul de legume.

Tai ceapa şi rozmarinul mă­runt, baconul şi ţelina în fâşii înguste, iar morcovul şi tulpinile de ţelină în ron­dele fine.

Incingi uleiul într-o tiga­ie şi înăbuşi ceapa, mor­covul, rădăcina şi tulpinile de ţelină, amestecând uşor şi picurând câte puţi­nă apă, până când ceapa devine transparentă.

Pui baconul şi vinul şi laşi pe foc până se eva­poră lichidele, apoi adaugi roşiile, rozmari­nul, sare şi piper după gust şi continui fierberea la foc mediu, pentru 15 minute, amestecând din când în când.

Fierbi pastele urmând instrucţiunile de pe amba­laj sau reduci timpul de fierbere cu 1-2 minute, dacă le doreşti „al dente”.

Amesteci pastele cu sosul fierbinte şi aduci la masă porţiile presărate cu parmezan ras.

Paste cu bacon, parmezan si rozmarin

Paste_bacon_parmezan_si_rozmarin

Pofta buna!

 

 

 

Paste cu Fenicul și Sos de Roșii

Paste cu Fenicul și Sos de Roșii din: paste, fenicul, rosii, usturoi, ulei de masline, ierburi, sare, piper, parmezan, busuioc. Această rețetă vă va transporta direct în inima bucătăriei italiene, oferindu-vă o experiență culinară plină de arome mediteraneene. Feniculul, cu gustul său ușor de anis, este tocat și gătit într-un sos de roșii bogat, îmbogățit […]

Paste cu Somon, Lămâie și Capere: Ușor de Pregătit

Paste cu Somon, Lămâie și Capere: Ușor de Pregătit: Ușor de Pregătit din: paste, somon afumat, zeama si coaja de lamaie, capere, smantana, piper negru, sare, patrunjel. Această rețetă de paste cu somon afumat, lămâie și capere este o combinație excepțională de arome și texturi. Somonul afumat aduce o notă de lux și savoare, în […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.