Supa de ciuperci cu ghimbir si busuioc

Printeaza

Supa de ciuperci cu ghimbir si busuioc din: ciuperci champignon, ardei gras roşu, morcovi, frunze de busuioc,  cartofi roşii, rădăcină de păstârnac, ghimbir.

Supa_de_ciuperci_cu_ghimbir

Ingrediente:

  • 400 g ciuperci champignon
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 morcovi
  • frunze de busuioc pentru ornat
  • 2 cartofi roşii
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • o bucăţică de ghimbir (2 cm)

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile şi se taie felii mari. Se curăţă ardeiul gras de co­toare şi seminţe şi pulpa se taie fâşii. Se curăţă morcovii şi păstârnacul şi se taie felii. Cartofii se taie cuburi.

Se decojeşte şi se rade ghimbirul. Se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare; se adaugă morcovii, păstârnacul şi cartofii şi se lasă să dea în fiert.

Se fierb cca 10 min. la foc mijlociu. Se adaugă apoi ghimbi­rul, ardeiul gras şi ciupercile şi se lasă să mai fiarbă cca 10 min. Se serveşte supa fierbinte, decorată cu frunze de busuioc

Supa de ciuperci cu ghimbir si busuioc

Supa_de_ciuperci_cu_ghimbir

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.