Supa de ciuperci cu ghimbir si busuioc
PrinteazaSupa de ciuperci cu ghimbir si busuioc din: ciuperci champignon, ardei gras roşu, morcovi, frunze de busuioc, cartofi roşii, rădăcină de păstârnac, ghimbir.
Ingrediente:
- 400 g ciuperci champignon
- 1 ardei gras roşu
- 2 morcovi
- frunze de busuioc pentru ornat
- 2 cartofi roşii
- 1 rădăcină de păstârnac
- o bucăţică de ghimbir (2 cm)
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile şi se taie felii mari. Se curăţă ardeiul gras de cotoare şi seminţe şi pulpa se taie fâşii. Se curăţă morcovii şi păstârnacul şi se taie felii. Cartofii se taie cuburi.
Se decojeşte şi se rade ghimbirul. Se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare; se adaugă morcovii, păstârnacul şi cartofii şi se lasă să dea în fiert.
Se fierb cca 10 min. la foc mijlociu. Se adaugă apoi ghimbirul, ardeiul gras şi ciupercile şi se lasă să mai fiarbă cca 10 min. Se serveşte supa fierbinte, decorată cu frunze de busuioc
Supa de ciuperci cu ghimbir si busuioc
Pofta buna!