Salata de anchois cu capere si masline

Printeaza

Salata de anchois cu capere si masline din: foi de plăcintă, unt topit, măsline negre fără sâmburi, măsline verzi umplute cu ardei gras, salată verde, ceapă roşie, rosii, anchois de la borcan, usturoi, ulei de măsline, lămâie, capere, sare, piper.

Ingrediente:Salata_de_anchois_cu_capere_si_masline

  • 2 foi de plăcintă
  • 2 linguri unt topit
  • 80 g măsline negre fără sâmburi
  • 80 g măsline verzi umplute cu ardei gras
  • 2 inimi de salată verde
  • 2 roşii
  • 1 ceapă roşie
  • 5 fileuri de anchois de la borcan
  • 1/2 căţel de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 felii de lămâie
  • 1 lingură capere
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se unge cu 1 lingură de unt o foaie de plăcintă; se aşază deasupra a doua foaie şi se taie în 8 pătraţe.

Acestea se rulea­ză, sub formă de con şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se ung cu restul de unt şi se coc cca 5-7 min. în cuptorul încins la 180 °C. Se lasă să se răcească.

Se taie măslinele felii. Se taie felii roşiile şi ceapa. Se toacă fileurile de an­chois. Se amestecă usturoiul cu suc de lămâie’şi se stropesc frunzele de salată.

Se adaugă roşii, ceapă, anchois;.se pre­cară capere tocate, sare şi piper. Se amestecă salata şi se umplu conurile.

Salata de anchois cu capere si masline

Salata_de_anchois_cu_capere_si_masline

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.