Salata de anchois cu capere si masline
PrinteazaSalata de anchois cu capere si masline din: foi de plăcintă, unt topit, măsline negre fără sâmburi, măsline verzi umplute cu ardei gras, salată verde, ceapă roşie, rosii, anchois de la borcan, usturoi, ulei de măsline, lămâie, capere, sare, piper.
- 2 foi de plăcintă
- 2 linguri unt topit
- 80 g măsline negre fără sâmburi
- 80 g măsline verzi umplute cu ardei gras
- 2 inimi de salată verde
- 2 roşii
- 1 ceapă roşie
- 5 fileuri de anchois de la borcan
- 1/2 căţel de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 felii de lămâie
- 1 lingură capere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se unge cu 1 lingură de unt o foaie de plăcintă; se aşază deasupra a doua foaie şi se taie în 8 pătraţe.
Acestea se rulează, sub formă de con şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se ung cu restul de unt şi se coc cca 5-7 min. în cuptorul încins la 180 °C. Se lasă să se răcească.
Se taie măslinele felii. Se taie felii roşiile şi ceapa. Se toacă fileurile de anchois. Se amestecă usturoiul cu suc de lămâie’şi se stropesc frunzele de salată.
Se adaugă roşii, ceapă, anchois;.se precară capere tocate, sare şi piper. Se amestecă salata şi se umplu conurile.
Salata de anchois cu capere si masline
Pofta buna!