Baclava cu migdale, cocos, fistic si nuci

Printeaza

Baclava cu migdale, cocos, fistic si nuci din: aluat de foi, unt topit, scorţişoară, zahăr pudră, fistic,  migdale, nuci, cocos, suc de lămâie, scorţişoară, apă, miere.

Ingrediente:Baclava_cu_migdale_cocos_fistic_si_nuci

  • 250 g aluat de foi
  • 5 linguri unt topit, călduţ

Pentru umplutură:

  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 8 linguri zahăr pudră
  • 60 g fistic tocat
  • 100 g migdale tocate
  • 200 g nuci măcinate
  • 2 linguri cocos

Pentru sirop:

  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 baton de scorţişoară
  • 200 ml apă
  • 200 ml miere

Mod de preparare:

Se fierbe un sirop din in­gredientele menţionate şi se lasă să se răcească. Se taie aluatul de foi în 4 bucăţi egale. Se aşază pri­ma foare pe o tavă şi se unge cu 1/3 din cantitatea de um­plutură.

Se aşază deasupra o altă foaie şi se unge cu um­plutură; se continuă tot aşa până la epuizarea ingredientelelor (deasupra trebuie să se afle o foaie).

Se toarnă untul peste baclava şi se crestează pă­trate, astfel ca ultîmul strat să nu fie tăiat. Se coace baclavaua în cuptorul încins la 200 °C, până ce aceasta prinde o tentă roz.

Inainte de servire, pe baclavaua caldă se toarnă siropul pregătit.

Baclava cu migdale, cocos, fistic si nuci

Baclava_cu_migdale_cocos_fistic_si_nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.