Baclava cu migdale, cocos, fistic si nuci
PrinteazaBaclava cu migdale, cocos, fistic si nuci din: aluat de foi, unt topit, scorţişoară, zahăr pudră, fistic, migdale, nuci, cocos, suc de lămâie, scorţişoară, apă, miere.
- 250 g aluat de foi
- 5 linguri unt topit, călduţ
Pentru umplutură:
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 8 linguri zahăr pudră
- 60 g fistic tocat
- 100 g migdale tocate
- 200 g nuci măcinate
- 2 linguri cocos
Pentru sirop:
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 baton de scorţişoară
- 200 ml apă
- 200 ml miere
Mod de preparare:
Se fierbe un sirop din ingredientele menţionate şi se lasă să se răcească. Se taie aluatul de foi în 4 bucăţi egale. Se aşază prima foare pe o tavă şi se unge cu 1/3 din cantitatea de umplutură.
Se aşază deasupra o altă foaie şi se unge cu umplutură; se continuă tot aşa până la epuizarea ingredientelelor (deasupra trebuie să se afle o foaie).
Se toarnă untul peste baclava şi se crestează pătrate, astfel ca ultîmul strat să nu fie tăiat. Se coace baclavaua în cuptorul încins la 200 °C, până ce aceasta prinde o tentă roz.
Inainte de servire, pe baclavaua caldă se toarnă siropul pregătit.
Baclava cu migdale, cocos, fistic si nuci
Pofta buna!