Prajitura cu capsuni, menta si martipan

Printeaza

Prajitura cu capsuni, menta si martipan din: unt moale, zahăr, sare, ou, faina, amidon, praf de copt, masă de martipan, zahăr pudră, gem de căpşuni, gelatină, smântână, lămâie verde, căpşuni, frisca, menta.

Ingrediente:

  • 200 g unt moale
  • 200 g zahăr
  • sare
  • 4 ou
  • 125 g făină
  • 125 g amidon
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 300 g masă de marţipan
  • 100 g zahăr pudră
  • 6 linguri gem de căpşuni

Pentru cremă:

  • 5 g gelatină
  • 250 g smântână
  • sucul şi coaja de la o lămâie verde
  • 80 g zahăr
  • 300 ml frişcă
  • 750 g căpşuni
  • mentă

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 175° C. Se bate untul cu zahăr şi sare. Se înglobează pe rând ouăle, apoi fă­ina amestacată în prealabil cu amidonul şi praful de copt.

Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace 25 min. Se lasă să se răcorească, se răstoarnă şi se desprinde hârtia. Blatul se unge cu gem.

Marţipanul se frământă cu zahăr, se întinde pe hârtie de copt, apoi se aşază pe blat. Se amestecă smântână cu suc şi coajă de lămâie şi zahăr.

Se dizolvă gelatina la foc moale şi se înglobează înăuntru 4 linguri de cremă. Se încorpo­rează în restul de cremă. Se dă la frigider; când în­cepe să se întărească, se adaugă frişca bătută.

Se acoperă blatul cu cremă şi căpşuni. Se dă la frigider cel puţin 60 min. înainte de servire se or­nează cu frunzuliţe proaspete de mentă.

Prajitura cu capsuni, menta si martipan

Prajitura cu capsuni, menta si martipan

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.