Prajitura cu capsuni, menta si martipan
PrinteazaPrajitura cu capsuni, menta si martipan din: unt moale, zahăr, sare, ou, faina, amidon, praf de copt, masă de martipan, zahăr pudră, gem de căpşuni, gelatină, smântână, lămâie verde, căpşuni, frisca, menta.
Ingrediente:
- 200 g unt moale
- 200 g zahăr
- sare
- 4 ou
- 125 g făină
- 125 g amidon
- 2 linguriţe praf de copt
- 300 g masă de marţipan
- 100 g zahăr pudră
- 6 linguri gem de căpşuni
Pentru cremă:
- 5 g gelatină
- 250 g smântână
- sucul şi coaja de la o lămâie verde
- 80 g zahăr
- 300 ml frişcă
- 750 g căpşuni
- mentă
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 175° C. Se bate untul cu zahăr şi sare. Se înglobează pe rând ouăle, apoi făina amestacată în prealabil cu amidonul şi praful de copt.
Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace 25 min. Se lasă să se răcorească, se răstoarnă şi se desprinde hârtia. Blatul se unge cu gem.
Marţipanul se frământă cu zahăr, se întinde pe hârtie de copt, apoi se aşază pe blat. Se amestecă smântână cu suc şi coajă de lămâie şi zahăr.
Se dizolvă gelatina la foc moale şi se înglobează înăuntru 4 linguri de cremă. Se încorporează în restul de cremă. Se dă la frigider; când începe să se întărească, se adaugă frişca bătută.
Se acoperă blatul cu cremă şi căpşuni. Se dă la frigider cel puţin 60 min. înainte de servire se ornează cu frunzuliţe proaspete de mentă.
Prajitura cu capsuni, menta si martipan
Pofta buna!