Friptura de miel cu garnitura de spanac si cartofi

Printeaza

Friptura de miel cu garnitura de spanac si cartofi din: pulpă de miel, otet, unt, usturoi, sare, piper, boia, pasta de bulion, ulei , condiment din legume uscate, spanac, cartofiunt, lapte.

Friptura_de_miel_cu_granitura_de_spanac_si_cartofi

Ingrediente:

  • 1 pulpă de miel
  • 20 ml oţet
  • 50 g unt
  • 8-10 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
  • 2 linguri pastă de bulion
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriţă condiment din legume uscate

Pentru garnitură:

  • 300 g spanac
  • 3 cartofi
  • 4 linguri unt
  • 100 ml lapte

Mod de preparare:

Ungi o tavă cu unt şi aşezi în ea pulpa de miel, în prealabil opărită cu oţet diluat. O înţepi adânc, din loc în loc şi in­troduci jumătăţi de căţei de usturoi.

Din ulei, condimentul de legume, boia, sare şi piper după gust, faci un amestec şi ungi pulpa. După ce a stat 2 ore la rece, torni în tavă o cană cu apă şi acoperi tava cu folie de aluminiu.

Coci pulpa la foc mediu, circa 1 1/2 ore. Din când în când, ridici cu grijă folia şi stro­peşti carnea, iar când s-a înmuiat, îndepărtezi folia, ungi pulpa cu bulion şi continui coacerea până se rumeneşte.

Din cartofii fierţi, 20 g unt, sare şi lapte faci un piure. Căleşti spanacul în untul rămas. Serveşti friptura cu garnitu­ră de piure şi spanac.

Friptura de miel cu garnitura de spanac si cartofi

Friptura_de_miel_cu_granitura_de_spanac_si_cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.