Friptura de miel cu garnitura de spanac si cartofi
PrinteazaFriptura de miel cu garnitura de spanac si cartofi din: pulpă de miel, otet, unt, usturoi, sare, piper, boia, pasta de bulion, ulei , condiment din legume uscate, spanac, cartofi, unt, lapte.
Ingrediente:
- 1 pulpă de miel
- 20 ml oţet
- 50 g unt
- 8-10 căţei de usturoi
- sare
- piper
- boia
- 2 linguri pastă de bulion
- 2 linguri ulei
- 1 linguriţă condiment din legume uscate
Pentru garnitură:
- 300 g spanac
- 3 cartofi
- 4 linguri unt
- 100 ml lapte
Mod de preparare:
Ungi o tavă cu unt şi aşezi în ea pulpa de miel, în prealabil opărită cu oţet diluat. O înţepi adânc, din loc în loc şi introduci jumătăţi de căţei de usturoi.
Din ulei, condimentul de legume, boia, sare şi piper după gust, faci un amestec şi ungi pulpa. După ce a stat 2 ore la rece, torni în tavă o cană cu apă şi acoperi tava cu folie de aluminiu.
Coci pulpa la foc mediu, circa 1 1/2 ore. Din când în când, ridici cu grijă folia şi stropeşti carnea, iar când s-a înmuiat, îndepărtezi folia, ungi pulpa cu bulion şi continui coacerea până se rumeneşte.
Din cartofii fierţi, 20 g unt, sare şi lapte faci un piure. Căleşti spanacul în untul rămas. Serveşti friptura cu garnitură de piure şi spanac.
Friptura de miel cu garnitura de spanac si cartofi
Pofta buna!