Palline prosciutto e formaggio

Printeaza

Palline prosciutto e formaggio din: parmezan, prosciutto crudo, apa, unt, faina si oua.

Ingrediente:

  • 150 g parmezan
  • 150 g prosciutto crudo
  • 250 ml apă
  • 50 g unt
  • 120 g făină
  • 4 ouă

 

 

 

Mod de preparare:

Dai parmezanul pe răzătoarea mică, iar prosciutto îl tai cubuleţe. Pui apa cu untul într-o crăticioară, pe foc.

Când clocoteşte, dai deoparte şi pui toată făina odată, apoi freci energic, să se încor­poreze bine şi să nu se formeze cocoloaşe.

Pui din nou pe foc şi freci mereu, până ce vezi că aluatul se dezlipeşte de pe pereţii crăticioarei.

Stingi focul, apoi adaugi ouăle întregi, dar pe rând. Pui unul câte unul şi freci bine după fiecare.

Apoi adaugi parmezanul ras şi cubuleţe de prosciutto şi amesteci bine.

Tapetezi cu hârtie de copt tava şi, cu linguriţa, iei din compoziţie şi pui grămăjoare una lângă alta, fără să se atingă.

Le dai la cuptorul încins bine şi le coci 20 de minute, până se auresc. Sunt bune şi ca aperitiv, dar şi tângă un pahar cu bere.

 

Palline prosciutto e formaggio

Palline_prosciutto_e_formaggio

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Pui cu ciuperci si prosciutto

Pui cu ciuperci si prosciutto din: piept de pui, prosciutto, branza, smantana, ciuperci, sherry. 8 portii. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.