Pui cu ciuperci si prosciutto din: piept de pui, prosciutto, branza, smantana, ciuperci, sherry. 8 portii. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o […]
Palline prosciutto e formaggio
PrinteazaPalline prosciutto e formaggio din: parmezan, prosciutto crudo, apa, unt, faina si oua.
Ingrediente:
- 150 g parmezan
- 150 g prosciutto crudo
- 250 ml apă
- 50 g unt
- 120 g făină
- 4 ouă
Mod de preparare:
Dai parmezanul pe răzătoarea mică, iar prosciutto îl tai cubuleţe. Pui apa cu untul într-o crăticioară, pe foc.
Când clocoteşte, dai deoparte şi pui toată făina odată, apoi freci energic, să se încorporeze bine şi să nu se formeze cocoloaşe.
Pui din nou pe foc şi freci mereu, până ce vezi că aluatul se dezlipeşte de pe pereţii crăticioarei.
Stingi focul, apoi adaugi ouăle întregi, dar pe rând. Pui unul câte unul şi freci bine după fiecare.
Apoi adaugi parmezanul ras şi cubuleţe de prosciutto şi amesteci bine.
Tapetezi cu hârtie de copt tava şi, cu linguriţa, iei din compoziţie şi pui grămăjoare una lângă alta, fără să se atingă.
Le dai la cuptorul încins bine şi le coci 20 de minute, până se auresc. Sunt bune şi ca aperitiv, dar şi tângă un pahar cu bere.
Palline prosciutto e formaggio
Pofta buna!
Pofta buna!
Ce sunt astea?