Mere la cuptor
PrinteazaMere la cuptor din: mere, pudra de migdale, zahar, miere, rom, unt.
- 5 mere
- 1 lingura pudra de migdale
- 2 linguri zahar
- 1 lingura miere lichida
- 1 lingura rom
- 40 g unt
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180C si puneti zaharul intr-o farfurie adanca.Spalati bine merele, stergeti-le si scobiti-le lasandu-le intregi pentru a indeparta semintele si partea lemnoasa.
Puneti untul sa se topeasca, ungeti merele de jurimprejur si rostogoliti-le prin zahar.
Asezati-le intr-o tava suficient de mare, cat sa incapa toate cinci deodata.
Umpleti scobiturile pe jumatate cu pudra de migdale, turnati putina miere si asezati la loc coditele, ca sa para intregi.
Turnati in tava romul si lasati merele sa se coaca 25 de minute.
Serviti-le caldute.
Pofta buna!