Mere la cuptor

Printeaza

Mere la cuptor din: mere, pudra de migdale, zahar, miere, rom, unt.

Ingrediente:

  • 5 mere
  • 1 lingura pudra de migdale
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura miere lichida
  • 1 lingura rom
  • 40 g unt

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180C si puneti zaharul intr-o farfurie adanca.Spalati bine merele, stergeti-le si scobiti-le lasandu-le intregi  pentru a indeparta semintele si partea lemnoasa.

Puneti untul sa se topeasca, ungeti merele de jurimprejur si rostogoliti-le prin zahar.

Asezati-le intr-o tava suficient de mare, cat sa incapa toate cinci deodata.

Umpleti scobiturile  pe jumatate cu pudra de migdale, turnati putina miere si asezati la loc coditele, ca sa para intregi.

Turnati in tava romul si lasati merele sa se coaca 25 de minute.

Serviti-le caldute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.