Pere fierte in vin cu sos Zabaione

Printeaza

Pere fierte in vin cu sos Zabaione din: pere, vin roşu corpolent, zahăr, coajă de lămâie, scorţişoară, cuisoare, oua, zahar, Marsala.

Pere_fierte_in_vin_cu_sos_Zabaione

Ingrediente:

  • 4 pere mari
  • 1/2 l de vin roşu corpolent
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 bucată de coajă de lămâie
  • scorţişoară
  • cuisoare

Pentru zabaione:

  • 2 gălbenuşuri
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri de Marsala

Mod de preparare:

Curăţaţi perele, spălaţi-le şi puneţi-le într-o cratiţă, acoperiţi cu vin, o lingura de zahăr si condimente.

Lăsaţi-le la fiert până când se înmoaie (verificaţi gradul de gătire prin introducerea unei scobitori în pulpă). Când s-au gătit, luaţi-le de pe foc şi lăsaţi-le să se răcească.

Intre timp, preparaţi zabaione într-o cratiţă, bateţi gălbenuşurile cu zahărul rămas, adăugaţi un fir de Marsala şi puneţi pe foc mic, amestecând în continuare cu un tel.

Când vedeţi la ridicarea telului, că crema se lasă în jos scurgându-se ca o perdea, puteţi lua de pe foc. Tăiaţi în jumătate perele, pe lungime,

Pere fierte in vin cu sos Zabaione

Pere_fierte_in_vin_cu_sos_Zabaione

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place reteta asta 🙂 O s-o incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.