Pere fierte in vin cu sos Zabaione
PrinteazaPere fierte in vin cu sos Zabaione din: pere, vin roşu corpolent, zahăr, coajă de lămâie, scorţişoară, cuisoare, oua, zahar, Marsala.
Ingrediente:
- 4 pere mari
- 1/2 l de vin roşu corpolent
- 3 linguri de zahăr
- 1 bucată de coajă de lămâie
- scorţişoară
- cuisoare
Pentru zabaione:
- 2 gălbenuşuri
- 3 linguri de zahăr
- 3 linguri de Marsala
Mod de preparare:
Curăţaţi perele, spălaţi-le şi puneţi-le într-o cratiţă, acoperiţi cu vin, o lingura de zahăr si condimente.
Lăsaţi-le la fiert până când se înmoaie (verificaţi gradul de gătire prin introducerea unei scobitori în pulpă). Când s-au gătit, luaţi-le de pe foc şi lăsaţi-le să se răcească.
Intre timp, preparaţi zabaione într-o cratiţă, bateţi gălbenuşurile cu zahărul rămas, adăugaţi un fir de Marsala şi puneţi pe foc mic, amestecând în continuare cu un tel.
Când vedeţi la ridicarea telului, că crema se lasă în jos scurgându-se ca o perdea, puteţi lua de pe foc. Tăiaţi în jumătate perele, pe lungime,
Pere fierte in vin cu sos Zabaione
Pofta buna!
Imi place reteta asta 🙂 O s-o incerc si eu