Chiftelute cu branza de capra
PrinteazaChiftelute cu branza de capra din: faina, praf de copt, boabe de mustar, unt, tarhon, branza de capra, oua, lapte, crema de branza, piper si ceapa verde.
Ingrediente:
- 350 g făină
- 1 plic praf de copt
- 1 1/2 linguriţă pudră de muştar sau boabe de muştar pisate
- 50 g unt
- 1 lingură tarhon proaspăt tocat
- 200 g brânză de capră
- 2 ouă
- 6-8 linguri lapte
Pentru sos:
- 200 g cremă de brânză
- boabe de piper zdrobite
- 2 linguri frunze de ceapă verde tocată
Mod de preparare:
Incingi cuptorul. Amesteci făina, praful de copt şi muştarul, apoi adaugi untul frecat bine. Adaugi tarhonul şi crema de brânză. Combini ouăle cu 6 linguri de lapte şi torni peste compoziţie. Amesteci cu un cuţit, până se formează un aluat. Dacă e prea uscat, mai adaugi câteva linguri de lapte. Intinzi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi decupezi rondele de 4 cm diametru.
Tapetezi cu hârtie pergament 2 tăvi de copt. Aranjezi rondelele în cercuri, unul cu 11 bucăţi, celălalt cu 8 bucăţi. Ungi deasupra cu lapte şi coci chifteluţele 10-13 minute, până se rumenesc. Pentru cremă, amesteci brânza mărunţită, cu piperul şi ceapa verde. Serveşti crema cu rondelele.
Chiftelute cu branza de capra
Pofta buna!