Placinta cu ceapa, marar si ciuperci
PrinteazaPlacinta cu ceapa, marar si ciuperci din: faina, ulei, sare, ceapa, piper, marar, ciuperci.
- 500 g faina
- 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns
- 0,5 litru apa calda
- sare dupa gust
Ingrediente umplutura:
- 2 cepe
- sare
- piper
- 1 legatura marar
- 200 g ciuperci
Mod de preparare:
In movilita de faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa, uleiul, sarea. Se framanta bine si se bate cu maiul 10 minute.Se intinde pe o planseta presarata cu faina, se presara la randu-i cu faina.
Se caleste ceapa.Cand s-a inmuiat se adauga ciupercile.Se toaca mararul. Se sareaza-pipereaza si se amesteca cu marar. Se unge o tava cu ulei. Se asterne o foaie de aluat si apoi se adauga umplutura, iar foaie, iar umplutura etc.
Ultimul strat este de aluat, care se unge bine cu ulei.Se pune in cuptor incins, 10-20 de minute, la foc mic.
Pofta buna!