Placinta cu ceapa, marar si ciuperci

Printeaza

Placinta cu ceapa, marar si ciuperci din: faina, ulei, sare, ceapa, piper, marar, ciuperci.

Ingrediente aluat: Placinta cu ceapa, marar si ciuperci

  • 500 g faina
  • 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns
  • 0,5 litru apa calda
  • sare dupa gust

 

Ingrediente umplutura:

  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 1 legatura marar
  • 200 g ciuperci

 

Mod de preparare:

In movilita de faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa, uleiul, sarea. Se framanta bine si se bate cu maiul 10 minute.Se intinde pe o planseta presarata cu faina, se presara la randu-i cu faina.

Se caleste ceapa.Cand s-a inmuiat se adauga ciupercile.Se toaca mararul.  Se sareaza-pipereaza si se amesteca cu marar. Se unge o tava cu ulei. Se asterne o foaie de aluat si apoi se adauga umplutura, iar foaie, iar umplutura etc.

Ultimul strat este de aluat, care se unge bine cu ulei.Se pune in cuptor incins, 10-20 de minute, la foc mic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.