Briose cu masline, pastrama si rosii

Printeaza

Briose cu masline, pastrama si rosii din: făină albă, făină integrală, apă, zahar, drojdie uscata sau proaspata, sare, pastramă de pui, măsline verzi umplute cu mig­dale, roşii uscate în ulei.

Briose_cu_masline_pastrama_si_rosii

Ingrediente:

  • 400 g făină albă
  • 200 g făină integrală
  • 260 ml apă
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 1 plic (7 g) drojdie uscată sau 25 g drdjdie proaspătă
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 200 g pastramă de pui
  • 100 g măsline verzi umplute cu mig­dale
  • 1 borcănel (200 g) roşii uscate în ulei

Mod de preparare:

Amesteci drojdia cu za­hărul, puţină apă călduţă şi 1 lingură de făină. Laşi să crească timp de 20 de mi­nute, făcând astfel şi proba drojdiei.

Cerni într-un bol făina albă şi o amesteci cu făina integrală. în mijloc faci o adâncitură în care pui maiaua, sarea şi restul de apă călduţă.

Frămânţi un aluat tare, îl pui într-un bol mărişor, acoperi cu un pro­sop de bucătărie curat şi îl laşi pentru 18 ore într-un loc călduţ.

Tai în cubuleţe pastra­ma, măslinele şi roşiile scurse bine (dar păstrezi uleiul aromat în care,, au fost conservate). Le încor­porezi în aluat.

Tapetezi formele pentru brioşe cu hârtii de copt speciale. Le ungi cu ulei în care au fost conservate roşiile şi pui câte o mingiuţă de aluat astfel încât să ocupe 2/3 din volumul for­melor.

Le laşi şă crescă în formă, la cald, 3/4 oră. Coci brioşfele 10 minute la foc iute, apoi alte 10-15 minute la foc mediu, până se rumenesc frumos.

Briose cu masline, pastrama si rosii

Briose_cu_masline_pastrama_si_rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.