Briose cu masline, pastrama si rosii
PrinteazaBriose cu masline, pastrama si rosii din: făină albă, făină integrală, apă, zahar, drojdie uscata sau proaspata, sare, pastramă de pui, măsline verzi umplute cu migdale, roşii uscate în ulei.
Ingrediente:
- 400 g făină albă
- 200 g făină integrală
- 260 ml apă
- 1/2 linguriţă zahăr
- 1 plic (7 g) drojdie uscată sau 25 g drdjdie proaspătă
- 1 vârf de cuţit de sare
- 200 g pastramă de pui
- 100 g măsline verzi umplute cu migdale
- 1 borcănel (200 g) roşii uscate în ulei
Mod de preparare:
Amesteci drojdia cu zahărul, puţină apă călduţă şi 1 lingură de făină. Laşi să crească timp de 20 de minute, făcând astfel şi proba drojdiei.
Cerni într-un bol făina albă şi o amesteci cu făina integrală. în mijloc faci o adâncitură în care pui maiaua, sarea şi restul de apă călduţă.
Frămânţi un aluat tare, îl pui într-un bol mărişor, acoperi cu un prosop de bucătărie curat şi îl laşi pentru 18 ore într-un loc călduţ.
Tai în cubuleţe pastrama, măslinele şi roşiile scurse bine (dar păstrezi uleiul aromat în care,, au fost conservate). Le încorporezi în aluat.
Tapetezi formele pentru brioşe cu hârtii de copt speciale. Le ungi cu ulei în care au fost conservate roşiile şi pui câte o mingiuţă de aluat astfel încât să ocupe 2/3 din volumul formelor.
Le laşi şă crescă în formă, la cald, 3/4 oră. Coci brioşfele 10 minute la foc iute, apoi alte 10-15 minute la foc mediu, până se rumenesc frumos.
Briose cu masline, pastrama si rosii
Pofta buna!