Crap copt cu bacon si sos de bere
PrinteazaCrap copt cu bacon si sos de bere din: rondele crap, felii bacon, lamaie, ceapa verde, morcovi, telina, sare, ulei, frunze de dafin, piper boabe, bere, nucsoara, unt, ienibahar boabe.
Ingrediente:
- 3 rondele crap
- 6 felii bacon
- 1 lămâie
- 2 legături ceapă verde
- 2-3 morcovi
- 1 telină
- ulei
- 3 frunze de dafin
- sare
- piper boabe
- 300 ml bere
- nucşoară
- unt (cât o nucă)
- ienibahar boabe
Mod de preparare:
Speli bucăţile de peşte şi le tai pe jumătate. Le stropeşti cu zeamă de lămâie, le presari cu sare şi le „îmbraci” în câte o felie de bacon, apoi le legi cu sfoară.
Tai ceapa verde, ţelina şi morcovii. încingi ulei într-o tigaie, aşezi bucăţile de peşte şi le laşi să se rumenească pe fiecare parte aproximativ 1-2 minute.
Peste – beneficii consumului de peste si retete
Adaugi ceapa, ţelina şi morcovii, boabele de piper, de ienibahar şi frunzele de dafin. Laşi puţin să se combine aromele si torni berea.
După 3 minute, scoţi feliile de peşte şi le ăşezi într-o altă tigaie. Pui nucşoară peste legume şi sos, apoi adaugi untul.
Când au fiert bine toate legumele, scurgi prin sită sosul şi îl torni peste peşte. Lasi pe foc câteva minute, ca să se întrepătrundă aromele.
Serveşti peştele cu legume şi sos şi, dacă vrei, cu cartofi natur.
Crap copt cu bacon si sos de bere
Pofta buna!