Crap copt cu bacon si sos de bere

Printeaza

Crap copt cu bacon si sos de bere din: rondele crap, felii bacon, lamaie, ceapa verde, morcovi, telina, sare, ulei, frunze de dafin, piper boabe, bere, nucsoara, unt, ienibahar boabe.

Crap_copt_cu_bacon_si_sos_de_bere

Ingrediente:

  • 3 rondele crap
  • 6 felii bacon
  • 1 lămâie
  • 2 legături ceapă verde
  • 2-3 morcovi
  • 1 telină
  • ulei
  • 3 frunze de dafin
  • sare
  • piper boabe
  • 300 ml bere
  • nucşoară
  • unt (cât o nucă)
  • ienibahar boabe

Mod de preparare:

Speli bucăţile de peşte şi le tai pe jumătate. Le stropeşti cu zeamă de lămâie, le presari cu sare şi le „îmbraci” în câte o felie de bacon, apoi le legi cu sfoară.

Tai ceapa verde, ţelina şi morcovii. încingi ulei într-o tigaie, aşezi bucăţile de peşte şi le laşi să se rumenească pe fiecare par­te aproximativ 1-2 minute.

Peste – beneficii consumului de peste si retete

Adaugi ceapa, ţelina şi morcovii, boabele de piper, de ienibahar şi frunzele de dafin. Laşi puţin să se combine aromele si torni berea.

După 3 minute, scoţi feliile de peşte şi le ăşezi într-o altă tigaie. Pui nucşoară peste legume şi sos, apoi adaugi untul.

Când au fiert bine toate legumele, scurgi prin sită sosul şi îl torni peste peşte. Lasi pe foc câteva minute, ca să se întrepătrundă aromele.

Serveşti peştele cu legume şi sos şi, dacă vrei, cu cartofi natur.

Crap copt cu bacon si sos de bere

Crap_copt_cu_bacon_si_sos_de_bere

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.