Placinta cu dovlecel, nuca si fidea
PrinteazaPlacinta cu dovlecel, nuca si fidea din: foi de plăcintă, dovlecei, fidea, oua, telemea, branza dulce, miez de nuca, marar, nucşoară, coriandru, unt, sare, piper.
Ingrediente:
- 12 foi de plăcintă
- 3 dovlecei de dimensiune medie
- 100 g fidea
- 5 ouă
- 300 g telemea
- 200 g brânză dulce
- 100 g miez de nucă
- 1 legătură mărar
- câte 1 praf de nucşoară şi coriandru fin măcinat
- 100 g unt
- sare
- piper
- boia dulce
Mod de preparare:
Decojeşti dovleceii, îi dai pe răzătoarea mare şi îi presari cu puţină sare. Prăjeşti puţin nucile în cuptor, după care le mărunţeşti.
Mixezi într-un bol brânza dulce, telemeaua rasă ori sfărâmată, nucile, ouăle şi condimentele. încorporezi mărarul fin tocat, boia, piper şi sare după gust.
Topeşti untul într-un vas aşezat pe baie de aburi.
Ungi cu unt topit tava aragazului, apoi aşezi 6 foi unse cu unt, pe urmă un strat de amestec cu dovlecei, prejari fideaua mărunţită şi acoperi cu amestecul rămas şi cu restul de foi unse cu unt.
Coci plăcinta 45 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până se rumeneşte frumos.
O scoţi din cuptor şi o laşi să se răcească acoperită cu un şervet curat; astfel, foile crocante de la suprafaţă se vor înmuia şi se vor tăia mai uşor.
Placinta cu dovlecel, nuca si fidea
Pofta buna!
A fost buna placinta, ca arata bine