Placinta cu dovlecel, nuca si fidea

Printeaza

Placinta cu dovlecel, nuca si fidea din: foi de plăcintă, dovlecei, fidea, oua, telemea, branza dulce, miez de nuca, marar, nucşoară, coriandru, unt, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 12 foi de plăcintă
  • 3 dovlecei de dimensiune medie
  • 100 g fidea
  • 5 ouă
  • 300 g telemea
  • 200 g brânză dulce
  • 100 g miez de nucă
  • 1 legătură mărar
  • câte 1 praf de nucşoară şi coriandru fin măcinat
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • boia dulce

 

Mod de preparare:

Decojeşti dovleceii, îi dai pe răzătoarea mare şi îi pre­sari cu puţină sare. Prăjeşti puţin nucile în cuptor, după care le mărunţeşti.

Mixezi într-un bol brânza dulce, telemeaua rasă ori sfărâma­tă, nucile, ouăle şi condi­mentele. încorporezi măra­rul fin tocat, boia, piper şi sare după gust.

Topeşti untul într-un vas aşezat pe baie de aburi.

Ungi cu unt topit tava ara­gazului, apoi aşezi 6 foi unse cu unt, pe urmă un strat de amestec cu dovle­cei, prejari fideaua mărunţită şi acoperi cu amestecul rămas şi cu restul de foi unse cu unt.

Coci plăcinta 45 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până se rumeneşte frumos.

O scoţi din cuptor şi o laşi să se răcească acoperită cu un şervet curat; astfel, foile crocante de la suprafaţă se vor înmuia şi se vor tăia mai uşor.

Placinta cu dovlecel, nuca si fidea

Placinta_cu_dovlecel_nuca_si_fidea

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. A fost buna placinta, ca arata bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.