Minitarte cu nuci, scortisoara si mere
PrinteazaMinitarte cu nuci, scortisoara si mere din: unt, miere, sare, oua, lamaie, lapte batut, faina, mere, zahăr brun, zahăr vanilinat, miez de nucă măcinat, scorţişoară.
Ingrediente:
- 200 g unt
- 2 linguri miere
- 1 praf de sare
- 2 gălbenuşuri
- coaja de la 1 lămâie
- 100 ml lapte bătut
- 350 g făină
Pentru umplutură:
- 8-10 mere
- 3 linguri zahăr brun
- 1 plic zahăr vanilinat
- 100 g miez de nucă măcinat
- scorţişoară
Mod de preparare:
Pentru aluat, mixezi untul moale, la temperatura camerei, cu mierea, coaja proaspăt rasă a lămâii, sarea şi gălbenuşurile, încorporezi treptat făina cernută, alternând cu laptele bătut.
Omogenizezi aluatul, îl înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi la rece pentru 1 oră. Cureţi merele, le tai în cubuleţe şi le căleşti într-o cratiţă, amestecând încontinuu.
Presari zahărul, zahărul vanilinat şi scorţişoara şi continui să căleşti merele, până când se topeşte zahărul.
Pe masa de lucru presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 4 mm şi tai bucăţi pe care le foloseşti pentru a tapeta baza şi pereţii formelor pentru tarte. înţepi din loc în loc aluatul aflat pe baza formelor şi coci tartele 15 minute, la foc mediu.
Le scoţi din cuptor, le umpli cu mere călite, presari deasupra nucă mărunţită şi continui coacerea pentru încă 5 minute. După ce s-au răcit, le păstrezi la rece până în momentul servirii.
Minitarte cu nuci, scortisoara si mere
Pofta buna!