Minitarte cu nuci, scortisoara si mere

Printeaza

Minitarte cu nuci, scortisoara si mere din: unt, miere, sare, oua, lamaie, lapte batut, faina, mere, zahăr brun, zahăr vanilinat, miez de nucă măcinat, scorţişoară.

 

Ingrediente:

  • 200 g unt
  • 2 linguri miere
  • 1 praf de sare
  • 2 gălbenuşuri
  • coaja de la 1 lămâie
  • 100 ml lapte bătut
  • 350 g făină

Pentru umplutură:

  • 8-10 mere
  • 3 linguri zahăr brun
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 100 g miez de nucă măcinat
  • scorţişoară

Mod de preparare:

Pentru aluat, mixezi untul moale, la temperatu­ra camerei, cu mierea, coaja proaspăt rasă a lămâii, sarea şi gălbenuşurile, încorporezi treptat făina cernută, alternând cu lap­tele bătut.

Omogenizezi aluatul, îl înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi la rece pentru 1 oră. Cureţi merele, le tai în cubuleţe şi le căleşti într-o cratiţă, amestecând încon­tinuu.

Presari zahărul, zahărul vanilinat şi scorţişoara şi continui să căleşti merele, până când se topeşte zahărul.

Pe masa de lucru presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 4 mm şi tai bucăţi pe care le foloseşti pentru a tapeta baza şi pereţii formelor pentru tarte. înţepi din loc în loc aluatul aflat pe baza formelor şi coci tartele 15 minute, la foc mediu.

Le scoţi din cuptor, le umpli cu mere călite, presari dea­supra nucă mărunţită şi continui coacerea pentru încă 5 minute. După ce s-au răcit, le păstrezi la rece până în momentul servirii.

 

Minitarte cu nuci, scortisoara si mere

Minitarte_cu_nuci_scortisoara_si_mere

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.