Pui picant cu jambon
PrinteazaPui picant cu jambon din: pui, jambon crud, slanina neafumata, rozmarin, vin alb, supa, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 pui mare de peste 1 kg
- câteva felii de jambon crud
- 1 felie mare de slănină neafumată
- 1 fir de rozmarin
- un pahar cu vin alb
- supă
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi foarte bine puiul trecut prin flacără. Capul, picioarele, măruntaiele, puneţi-le într-un castron. Spălaţi apoi carnea bine, tăiaţi felia de slănină în cuburi mici, pe care le puneţi în pui.
Adăugaţi tot aici sare şi piper după gust. Presăraţi puiul cu sare, apoi aşezaţi-l într-un vas cu ulei fierbinte, puneţi şi firul de rozmarin.
Acoperiţi vasul respectiv, întoarceţi puiul pe toate feţele pentru ca acesta să se rumenească frumos. Adăugaţi din timp în timp câte puţină apă.
Când puiul este frumos rumenit, acoperiţi-l cu feliile de jambon, turnaţi vinul peste el şi continuaţi frigerea la foc domol până când vinul se evaporă.
Aduceţi preparatul la masă, pe platoul fierbinte, pudraţi-l cu piper şi oferiţi-l oaspeţilor dvs.
Pui picant cu jambon
Pofta buna!