Pui picant cu jambon

Printeaza

Pui picant cu jambon din: pui, jambon crud, slanina neafumata, rozmarin, vin alb, supa, ulei de masline, sare si piper.

Piept_de_pui_picant_cu_struguri_si_coniac

 

Ingrediente:

  • 1 pui mare de peste 1 kg
  • câteva felii de jambon crud
  • 1 felie mare de slănină neafumată
  • 1 fir de rozmarin
  • un pahar cu vin alb
  • supă
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi foarte bine puiul trecut prin flacără. Capul, picioarele, măruntaiele, puneţi-le într-un castron. Spălaţi apoi carnea bine, tăiaţi felia de slănină în cuburi mici, pe care le puneţi în pui.

Adăugaţi tot aici sare şi piper după gust. Presăraţi puiul cu sare, apoi aşezaţi-l într-un vas cu ulei fierbinte, puneţi şi firul de rozmarin.

Acoperiţi vasul respectiv, întoarceţi puiul pe toate feţele pentru ca acesta să se rumenească frumos. Adăugaţi din timp în timp câte puţină apă.

Când puiul este frumos rumenit, acoperiţi-l cu feliile de jambon, turnaţi vinul peste el şi continuaţi frigerea la foc domol până când vinul se evaporă.

Aduceţi preparatul la masă, pe platoul fierbinte, pudraţi-l cu piper şi oferiţi-l oaspeţilor dvs.

 

 

Pui picant cu jambon

Piept_de_pui_picant_cu_struguri_si_coniac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.